Dostupni linkovi

Brnabić sa fitnes zajednicom: Vakcinacija jedini izlaz iz epidemije


Ana Brnabić, premijerka Srbije

Predstavnici fitnes zajednice Srbije zatražili su tokom sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić duže radno vreme, kako bi mogli da u skladu sa protivepidemijskim merama bolje rasporede svoje članove i vežbače, s obzirom da većina teretana funkcioniše po principu zakazivanja.

Prema važećim epidemijskim merama koje važe za fitnes industriju, fitnes klubovi, spa centri i teretane su otvoreni do osam sati uveče i moraju obezbediti šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Kako je saopštila Vlada Srbije, učesnici sastanka izrazili su spremnost da u potpunosti poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi u cilju nastavka rada i poslovanja.

Istakli su da su zainteresovani i spremni da učestvuju u kampanji za masovnu imunizaciju stanovništva.

Prema njihovim rečima, uvereni su da bi vakcinacija pomogla što bržem povratku njihovog poslovanja u normalne tokove. Kao zagovornici zdravog života, istakli su da se vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 u potpunosti uklapa u njihovu agendu i nadaju se nastavku ovakvog tempa vakcinacije u Srbiji.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da predsednica vlade i ministar iz prve ruke čuju sve probleme i zahteve sa kojima se ova industrija suočava od početka pandemije.

Obe strane su saglasne da su ovakvi razgovori najbolji način da se zajedničkim delovanjem i dijalogom pronađe najbolje rešenje za ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Fitnes protest ispred Skupštine Srbije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

Razgovoru je prisustvovao i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, kao i predstavnici ministarstva finansija. Predstavnici fitnes radnika na sastanku bili su članovi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Sportskog saveza Beograda i udruženja personalnih trenera.

Sastanak je deo je širih konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije zarazne bolesti COVID-19.

XS
SM
MD
LG