Dostupni linkovi

Ministar zdravlja Srbije predlaže zabranu antivakserskih poruka


Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je prvu dozu vakcine primio 19. januara
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je prvu dozu vakcine primio 19. januara

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar predložio je da se na društvenim mrežama uvede zabrana emitovanja poruka protiv vakcinacije stanovništva.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, ministar je izjavio da antivakserima ne treba davati prostora u medijima i na društvenim mrežama jer, kako je rekao, ne postoji nijedan dokaz da se ljudi ne vakcinišu protiv virusa korona.

"Nisam stručnjak za društvene mreže ali sam video da su takve zabrane već uveli ili najavili na Guglu i na Tviteru. Ljudi, samo se držite činjenica i vakcinišite se", naveo je Lončar na čije se izlaganje nadovezala ministarka pravde Maja Popović koja je najavila da će tužilaštvima uputiti "poseban apel" da reaguju na "širenje lažnih vesti" na društvenim mrežama ali i u medijima.

"Širenje lažnih vesti je krivično delo i na nama je da postupamo po zakonu. Na nadležnim tužilaštvima je da reaguju na lažne vesti i na sve što se u tom smislu događa na društvenim mrežama pa i u medijima", rekla je ministarka pravde.

Prema zvaničnim podacima ministarstva zdravlja, od početka epidemije u Srbiji je ukupan broj obolelih od COVID-19 je 571.895, a ukupan broj preminulih je 5.075.

XS
SM
MD
LG