Dostupni linkovi

Privredna komora Srbije nudi 10.000 vakcina za privrednike iz regiona


Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je u saradnji sa Vladom Srbije obezbedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

Kako se navodi u saopštenju, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, rekao je nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojić da će narednog vikenda u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova, koji žele da se zaštite od zarazne bolesti COVID-19.


„Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu pošast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo našim komšijama, kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred“, rekao je Čadež, koji je i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.
Prema njegovim rečima, procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje je jednostavna.

„Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama, koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu“, precizirao je Čadež.


Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojić zahvalila je Čadežu na organizaciji imunizacije privrednika regiona. Ona je pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje zbog predstojeće turističke sezone, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovali vakcinaciju.

Srbija je do sada donirala vakcine Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG