Dostupni linkovi

U S. Makedoniji produžen policijski čas do 6. aprila


Skoplje
Skoplje

Vlada Severene Makedonije odlučila je danas da produži do 6. aprila polcijski čas ne teoritoriji cele države, koji počinje u 22.00 i traje do 5.00 narednog dana.

Ta odluka da se produži ograničavanje kretanje građana tokom noći kako bi se sprečilo ubrzano širenje Covida 19 doneta je na preporuku Komisije za zarazne bolesti.

"Vlada Severne Makedonije je po preporuci Komisije za zarazne bolesti donela odluku da produži meru zabrane i poseban režim kretanja građana na teritoriji cele zemlje, od 22.00 do 5.00, od danas do 6. aprila", navodi se u saopštenju sa sednice vlade.

Polcijski čas je ponovo uveden 10. marta kako bi se posle zatvaranja ugostiteljskih objekata u 21.00 ograničilo kretanje i komunikacija mladih za koje je procenjeno da su najčešći prenosioci virusa, a ta odluka vlade u Skoplju važila je do danas, 22. marta.

Kao mera za sprečavanje širenja korona virusa polocijski čas je u Severnoj Makedoniji prvi put uveden 22. marta prošle godine, a ukinut je 27. maja, uz obrazloženje da je epidemija "pod kontrolom".

Od koronavirusa u Severnoj Makedoniji do sada su umrle 3.473 osobe, dijagnostifikovano je 119.378 zaraženih, a aktivnih slučajeva ima 15.131.

XS
SM
MD
LG