Dostupni linkovi

Predsednik FSS Kokeza podneo ostavku nakon optužbi za kriminal


Slaviša Kokeza, dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Slaviša Kokeza, dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije

Dosadašnji čelnik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika FSS, obavestio je Savez.

U saopštenju FSS se dodaje da će, u skladu sa članovima 49 i 50 Statuta FSS, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljati dužnost predsednika do izbora novog čelnika.

Zamenik predsednika će, kako se dodaje, na osnovu člana 46 Statuta, zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakon utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije.

Saopštenjem o ostavci na funkciju čelnika FSS oglasio se i Slaviša Kokeza.

"Suočen sa optužbama i brutalnim napadima na moju ličnost, a zbog odbrane moje časti i ugleda koji se skrnave, želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost", naveo je Kokeza u saopštenju.

Kokeza je krajem februara saslušan zbog navodne povezanosti sa ekstremnim navijačima Fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom. Pojedini provladini tabloidi navodili su da je Kokeza saslušavan i o tome da li je bio umešan u pripremu atentata na predsednika Srbije, pozivajući se na izvore iz istrage, ali to nije zvanično potvrđeno.

Slaviša Kokeza je na čelu Fudbalskog saveza Srbije bio od maja 2016. godine.

XS
SM
MD
LG