Dostupni linkovi

Filmski festival FEST u Srbiji pomeren za maj


Bioskopska sala, ilustrativna fotografija

Ovogodišnji 49. Beogradski međunarodni filmski festival (FEST) biće održan od 7. do 16. maja, a predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske i srpske produkcije, odlučio je Odbor FEST-a.

Odluka o terminu FEST-a doneta je zbog trenutne epidemiološke situacije i zdravlja publike, gostiju i festivalskog tima, koje je na prvom mestu, navedeno je u saopštenju povodom pomeranja termina festivala, planiranog prethodno za april.

Festival pod sloganom "Povratak u budućnost", kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu, treba da doprinese značajnijem povratku publike u bioskope koji su bili i treba da ostanu glavna karika kinematografije, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno filmovi će biti prikazivani u salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade.

Centar beogradskih festivala (CEBEF) saopštio je da će projekcije biti organizovane uz poštovanje svih mera Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i pozvao publiku FEST-a da se u međuvremenu prijavi za vakcinaciju, kao najsigurniji vid zaštite od virusa.

Informacije o početku i načinu prodaje karata za 49. FEST kao i programu biće naknadno objavljene, dodaje se u saopštenju.

'Quo vadis, Aida?' ide ka Oskaru
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
XS
SM
MD
LG