Dostupni linkovi

Produžene mjere u Republici Srpskoj


Banjaluka, maj 2020.

Republički štab za vanredne situacije produžio je dosadašnje mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane korona virusom u Republici Srpskoj (RS) do 18. marta.

Istaknuto je da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

Kako je saopšteno, izdata je naredba gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije gdje je pogoršana epidemiološka situacija, da hitno preuzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja korona virusa i da o tome, u narednih 48 časova, obavijeste Republički.

U narednih nekoliko dana će biti organizovani sastanci sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova na kojima će izvijestiti o preuzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije.

Izdata je i naredba Stručnom operativnom timu da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u RS.

U RS je prema posljednjem dnevnom izvještaju na korona virus testirano 1.188 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 407 osoba.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Kanton Sarajevo (KS) će biti zatvoren od petka, 12. marta u 20 sati do ponedjeljka, 15. marta u 7 ujutro.

Kako je najavljeno iz Vlade KS, tokom narednog vikenda biće zatvoreni svi poslovni subjekti, osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe i apoteke. Građani će se u tom periodu moći kretati, ali tržni centri i ugostiteljski objekti neće raditi.

U Bosni i Hercegovini (BiH) u četvrtak 11. marta, zabilježeno je najmanje 1.338 novooboljelih od korona virusa, a od posljedica infekcije preminulo je 28 osoba.

XS
SM
MD
LG