Dostupni linkovi

Ružić: Povezivanjem s Belivukom pokušavaju da me kriminalizuju


Branko Ružić
Branko Ružić

Ministar prosvete i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je 11. marta da to što ga povezuju s kriminalnom grupom Veljka Belivuka u nekim medijima, za njega "veoma opasno" i da je "svesno kriminalizovanje".

Jedan tabloid objavio je fotografiju Ružića s grupom ljudi, među kojima je i u ubijeni pripadnik kriminalnog "škaljarskog" klana Damir Hodžić i upitao da li to ima veze s navodnim transkriptom razgovora profesora Pravog fakulteta i bivšeg čelnika Partizana Vladimira Vuletića i Veljka Belivuka, u kojem se pominje i Ružić.

Ružić je za TV Hepi kazao da je reč o fotografiji nastaloj tokom proslave praznika Prvog maja 2017. godine u Obrenovcu, gde je boravio sa svojom porodicom, a fotografisao se sa njemu nepoznatom grupom muškaraca i dodao da on ne može da ih legitimiše.

"Da nije opasno bilo bi smešno. Kada neko crta metu na čelu. (...) Možda neko želi da izbalansira stvari koje se dešavaju u javnosti. Nema veze da li je neko naprednjak ili socijalista, svako ko je napravio krivično delo treba da odgovara", rekao je on.

Profesor Vladimir Vuletić na audio snimku razgovora s Belivukom u jednom delu pominjući Ružića kaže: "On je naš".

Ružić, koji je bio čelnik Partizana, naveo je da obavljanjem tog posla dolazio u kontakt s navijačima, ali je dodao da su njega oni zanimali zbog načina na koji navijaju, "da ne prave probleme klubu".

"Međutim, kad čujete takav transkript, doda se malo "vegete" i napravite priču i sad sam pripadnik klana", naglasio je on.

Ružić je kazao da je borba protiv organizovanog kriminala rizičan i zahtevan posao i da sada "neko" spinovanjem preko pisanih medija koje kontroliše želi da da ga napadne.

Vuletić tvrdi da je snimak montiran. S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je 11. marta za Radio-televiziju Srbije rekao da je snimak autentičan i da se policija “ne bavi montiranjem”.

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe fudbalskog kluba „Partizan“ je, zajedno sa još 18 osoba, uhapšen 4. februara. Belivuk i saradnici osumnjičeni su za najbrutalnije zločine – otmice, ubistva, iznude i trgovinu drogom.

Nadležni organi trenutno vode istragu za četiri ubistva.

XS
SM
MD
LG