Dostupni linkovi

Brnabić traži zabranu koncerata u Srbiji


Premijerka Srbije Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sednica Kriznog štaba Vlade za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 biti održana najverovatnije u četvrtak, 11. marta, i najavila oštrije mere, objavio je portal N1.

Objasnila je da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo u Kriznom štabu.

"Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić, ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost" rekla je Brnabić.


Dodala je da će insistirati da se svi koncerti otkažu, da je začuđena što se, dok je stanje teško, organizuju koncerti u Beogradu i najavila razgovor s predstavnicima Grada Beograda "da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu".

Organizovanje takvih skupova je "suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj", kazala je Brnabić povodom informacija da će "Kombank dvorana" u Beogradu biti kažnjena jer je organizacijom koncerta rok-grupe "Crvena jabuka" prekršila epidemiološke mere.


Premijerka je novinarima u Inđiji rekla i da Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije jer bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

Ministarstvo zdravlja 9. marta je saopštilo da je za 24 sata u Srbiji od posledica bolesti COVID-19 preminulo još 20 osoba, dok je registrovano 4.576 novozaraženih virusom korona.

XS
SM
MD
LG