Dostupni linkovi

Tužilaštvo u Beogradu istražuje objavljivanje fotografija na Telegramu


Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, preduzimaju sve u cilju rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za objavljivanje eksplicitnih fotografija i snimaka žena u grupi na društvenoj mreži "Telegram".

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala izvestili su o konkretnom slučaju nadležno Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.


Odeljenje za visokotehnološki kriminal, po nalogu nadležnog tužilaštva, između ostalog će se obratiti kompaniji "Telegram" za dostavu podataka.

U medijima se, uoči međunarodnog Dana žena, pojavila vest da na aplikaciji za dopisivanje „Telegram“ postoji grupa koja okuplja 36.000 muškaraca sa Balkana, u kojoj se dele eksplicitne fotografije, snimci, ali i adrese, žena sa ovih prostora, uz sumnju da se unutar grupe dele i fotografije i snimci maloletnica, kao i da se otkrivanjem identiteta i mesta stanovanja mnogobrojne žene dovode u opasnost.

XS
SM
MD
LG