Dostupni linkovi

U Srbiji uhapšen bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšen je bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) portparolka Višeg javnog tužilaštva Ivana Rakočević.

"Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i isti će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", dodala je Rakočević.

Papić je uhapšen u saradnji tužilaštva sa policijskim službenicima MUP-a Srbije.

Istovremeno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole tog ministarstva, po nalogu Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za suzbijanje korupcije, uhapsili G.P, bivšeg policijskog službenika Uprave kriminalističke policije (UKP), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.


„Kako se sumnja, on je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u Policijskoj upravi za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto", naveo je MUP.

Istoga dana vozilo mu je vraćeno.

G.P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

XS
SM
MD
LG