Dostupni linkovi

Na Jahorini uhapšen Slobodan Milutinović zvani 'Snajper'


Skijalište na Jahorini
Skijalište na Jahorini

Policija Republike Srpske uhapsila je na Jahorini Slobodana Milutinovića iz Novog Sada, potvrđeno je iz MUP-a RS za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nisu navedeni razlozi hapšenja.

Milutinović, čelnik Fudbalskog kluba Kabel iz Novog Sada, ima dosije i zabranu dolaska na stadion.

Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, zbog nasilja mu je zabranjen pristup stadionu Karađorđe kad FK Vojvodina igra utakmice.

Protiv Milutinovića podignuto je nekoliko krivičnih prijava. Posljednja kazna na koju je Milutinović osuđen datira iz 2016. godine, kada ga je Viši sud u Novom Sadu osudio na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Slobodan Milutinović u decembru 2020. godine preživio je eksploziju bombe, koja je bila postavljena ispod njegovo automobila u Novom Sadu na sjeveru Srbije.

U ovom incidentu Milutinović je zadobio povrede nogu, a automobil je u potpunosti uništen. Ovo nije prvi incident povezan sa Milutinovićem. Njegov automobil je bio zapaljen u novembru 2013. godine, kao i krajem oktobra 2018. godine.

Mediji u Srbiji su ove incidente povezivali sa navodnom Milutinovićevom ulogom u kriminalnom svijetu.

Kako mediji navode, Milutinović je od ranije poznat policiji, a odlukom suda u Novom Sadu mu je zabranjen pristup stadionu Karađorđe u tom gradu kada utakmice igra Fudbalski klub Vojvodina.

Milutinović je bio direktor novosadskog kluba Kabel, a 2020. godine Fudbalski savez Srbije odlučio je da kazni klubove, među kojima je i Kabel, zbog namještanja utakmica u Prvoj ligi Srbije. U izjavi za novosadski Dnevnik Milutinović je negirao ove navode.

U decembru 2020. godine Milutinović je izabran za člana Upravnog odbora FK Vojvodina, jednog od najvećih klubova na sjeveru Srbije.

XS
SM
MD
LG