Dostupni linkovi

Medicinski deo Kriznog štaba predlaže policijski čas u Srbiji


Medicinski deo Kriznog štaba Vlade Srbije predložio je 1. marta uvođenje policijskog časa i uvođenje vanrednog stanja kako bi se smanjio broj zaraženih u zemlji, rekao je na konferenciji za novinare član Štaba i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

"Jedina opcija koju u ovom trenutku medicinski deo predlaže jeste policijski čas, zabrana svih vrsta kontakata jer je to jedini način da se u narednih nedelju dana smanji broj zaraženih", rekao je Gojković.

On je dodao i da će se u narednih dan ili dva izvršiti dodatne konsultacije na kojima će se analizirati kakve bi bile ekonomske posledice uvođenja policijskog časa.

"Oni se jasno izražavaju da bi to bilo najcelishodnije što se tiče medicinskog dela. Ono što oni u ovom trenutku ne mogu da ulaze u taj problem kakve će posledice izazvati lockdown u ekonomskom smislu. Moramo voditi računa o javnom zdravlju i interesu naših građana, ali i kako ćemo i na koji način kao država nakon godinu dana u svemu ovome uspeti da podnesemo ne samo ekonomski, već i socijalno i psihološki eventualno novi lockdown", rekao je Gojković.

Medicinski deo Kriznog štaba je zasedao 1. marta kako bi razmotrio efekte mera sprovedenih tokom vikenda, koje su podrazumevale skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata.

Krizni štab predlaže mere, nakon čega o njima odlučuje Vlada Srbije.

U poslednja 24 sata u Srbiji je još 16 osoba umrlo od posledica zarazne bolesti COVID-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U istom periodu registrovano je 3.469 slučajeva infekcije korona virusom među 13.286 testiranih osoba.

XS
SM
MD
LG