Dostupni linkovi

Srbija: Krizni štab saopštio detaljne mere, akcenat na velikim ski centrima


Policija u Srbiji prilikom kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Članica kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Darija Kisić Tepavčević izjavila je novinarima nakon sednice tog tela da je pooštravanje epidemioloških mera tokom predstojećeg vikenda neophodno jer je došlo do opuštanja u njihovom pridržavanju, kako to pokazuje broj novozaraženih, tako da je krajnje vreme da se pokaže maksimalna odgovornost.

U Srbiji je još 16 osoba preminulo od posledica COVID-a 19, a 3.339 je novozaraženo, saopštilo je 26. februara Ministarstvo zdravlja.


Govoreći o oštrijim epidemiološkim merama, Kisić Tepavčević je rekla da će svi ugostiteljski objekti preko vikenda raditi od 6.00 do 14.00 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu.

Nakon toga dozvoljena je samo dostava, tako da nakon 14.00 nije moguće vršiti takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekta u ski centrima, kako samostalnih tako i onih u okviru hotela, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo u otvorenom u baštama, a šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14.00 časova.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno, ali je zabranjena prodaja na „šalterima“.

Hoteli mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14.00 časova svim građanima, a od 14.00 do 22.00 ova usluga je dozvoljena samo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.


Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima tokom vikenda nakon 14.00 časova.

Akcenat u kontroli poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima, rekla je Kisić Tepavčević.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za vikend radiće od 6.00 do 14.00 časova.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14.00 časova.


Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koja se ova ograničenja ne odnose su trgovinski prehrambeni objekti, apoteke, benzinske pumpe (koje će posle 14.00 moći samo da toče gorivi), lekarske i stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote i objekti iz delatnosti zanatskih usluga ovog vikenda mogu da rade od 6.00 do 20. 00 časova.

XS
SM
MD
LG