Dostupni linkovi

Preminuo kompozitor Vojkan Borisavljević


Vojkan Borisavljević (fotoarhiv)
Vojkan Borisavljević (fotoarhiv)

Proslavljeni dirigent, kompozitor i aranžer Vojkan Borisavljević preminuo je u 74. godini, javila je Radio-televizije Srbije (RTS).

Ostaće upamćen kao autor hitova "Odiseja", "Ljubav je samo reč", "A sad adio" i muzike za TV serije "Sivi dom" i "Vruć vetar" i filma "Lajanje na zvezde".

"S tugom javljamo da nas je napustio maestro Vojkan Borisavljević, velikan muzike s kojim smo uradili sjajne koncerte, pre svega u Sava centru, sa horom i orkestrom u decembru 2019. Počivaj u miru", napisao je poznati muzičar Momčilo Bajagić Bajaga na Fejsbuku.

Borisavljević je rođen u Zrenjaninu, 5. maja 1947.

Komponovao je više od 500 pesama za poznate pevače među kojima su Leo Martin, Zdravko Čolić, Đorđe Marjanović, Miki Jevremović.

Sarađivao je sa TV Beograd kao muzički saradnik i urednik od 1968. godine.

Učestvovao je na većem broju muzičkih, pozorišnih i filmskih festivala u zemlji i inostranstvu, gde je više puta nagrađivan.

Dobitnik je nagrade "Darko Kraljić", koju dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije za muzičko stvaralaštvo u domenu popularne muzike. Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 22. marta 2018. održao je autorski koncert, nazvan "Moja odiseja", a tom prilikom uručena mu je ova nagrada.

Te godine objavio je i knjigu s istim naslovom.

XS
SM
MD
LG