Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 454 novoinficiranih i šestoro preminulih od posledica COVID-19


Podgorica
Podgorica

U Crnoj Gori je infekcija korona virusom potvrđena kod još 454 osobe, a šest osoba je preminulo od posledica COVID-19, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Ukupno je 8.475 aktivnih slučajeva, najviše u Podgorici 3108, Budvi 969 i Nikšiću 955.

Od početka epidemije preminulo je 932 osoba.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić je najavio da bi vakcinacija u glavnom gradu trebala početi naredne sedmice. Jokić je kazao da je u Podgorici napravljeno šest punktova, a centralni se planira u Sportskom centru Morača.

“Danas se montiraju dva šatora, montirala ih je Vojska Crne Gore. Građani će na vrijeme biti informisani o mjestu i vremenu vakcinacije", kazao je Jokić za RTCG.

Nacionalnom strategijom za distribuciju i primjenu vakcina predviđeno da se najprije vakcinišu zdravstveni radnici i starije osobe.

Kina je odobrila Crnoj Gori donaciju od 30.000 doza Sinofarmove vakcine, koja će uskoro stići, saopšteno je 18. februara iz Vlade.

Dan ranije je u Crnu Goru dopremljena prva pošiljka od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, koje su donacija Srbije.

Srbija donirala Crnoj Gori rusku vakcinu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

U poređenju sa državama regiona, u Crnoj Gori ima najviše aktivno oboljelih - 1.344 i hospitalizovanih (72) na 100 hiljada stanovnika.

Najveća je i četrnaestodnevna incidencija, gdje je u poslednjih 14 dana registrovano 1.115 novih slučajeva infekcije na 100 hiljada stanovnika.

XS
SM
MD
LG