Dostupni linkovi

Kosovo poslalo verbalnu notu Crnoj Gori zbog napada na autobus


Ilustrativna fotografija

Ambasada Kosova u Podgorici uputila je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore u kojoj se zahteva objašnjenje u vezi incidenta koji se desio u blizini Berana, kada je, kako se navodi u saopštenju kosovskog ministarstva spoljnih poslova na dužnosti kamenicama napadnut autobus sa putnicima sa Kosova.

Niko od putnika nije povređen i načinjena je samo materijalna šteta na autobusu kompanije „Gjafa-Tours“. U autobusu bili skijaši sa Kosova koji su se vraćali iz Kolašina.

Ministarka na dužnosti za vanjske poslove Meliza Haradinaj-Stublla rekla je da je ovaj incident izazvao strah za slobodno kretanje građana između Kosova i Crne Gore i da Kosovo „neće dozvoliti podrivanje euro-atlanskog pravca regiona zbog ovakvih incidenata zasejanih hibridnim ratom protiv NATO članova i saveznika u regionu“.

Ona je pozvala crnogorske vlasti da čuvaju „odlične odnose Kosova i Crne Gore“, uzimajući u obzir i „ulogu i važnost albanske zajednice u Crnoj Gori“.

Crnogorski mediji su javili da je na autobusu kosovskih registarskih tablica polomljeno jedno staklo. U beranskoj policiji za crnogorske 'Vijesti' je rečeno da nema indicija da se radi o organizovanom incidentu, ali da je slučaj registrovan i da se radi o sporadičnom incidentu.

XS
SM
MD
LG