Dostupni linkovi

Kurti se sastao sa ambasadorom SAD Kosnettom


Albin Kurti i ambasador SAD Kosnett u Prištini, oktobar 2019.

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti (Albin) sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom (Philip S. Kosnett) sa kojim je razgovarao o mogućnosti produbljivanja bilateralnih odnosa između dve države.

Pokret Samooprdeljenje je na svojoj Facebook stranici navelo da će Kosovo uskoro dobiti novu Vladu nakon parlamentarnih izbora, održanih u nedelju, 14. februara, te da Kosovo u budućnosti imati priliku da sarađuje sa SAD kroz projekte koji „pomažu demokratskoj izgradnji zemlje, ekonomskom razvoju i produbljuju bilateralnih odnosa“.

Na osnovu preliminarnih rezultata Centralne izborne komisije Kosova, Pokret Samoopredeljenje je osvojio oko 48 odsto glasova birača, na drugom mestu je Demokratska partija Kosova sa 17 odsto, a na trećem Demokratski savez Kosova sa oko 13 odsto glaosva birača.

U međuvremenu, ambasador Kosnet je Pokretu Samoopredeljenje čestitao pobedu na nedeljnim izborima. On je na svom Twiter nalogu naveo da je sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem razgovarao o daljem putu Kosova.

„Pozivamo sve stranke da brzo rade na formiranju vlade i Skupštine, koje će biti u službi građana i odgovoriti na sve izazove“, naveo je Kosnet.

XS
SM
MD
LG