Dostupni linkovi

U BiH četvoro preminulih, 381 novozaraženi korona virusom


 Sarajevo, december 2020.
Sarajevo, december 2020.

Entitetskii zavodi za javno zdravstvo i Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (BiH) u posljednja 24 sata registrovali su 381 novih slučajeva zaraze korona virusom i 4 smrtna ishoda, izvjestile su ove zdravstvene institucije u nedelju, 14. februara.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.106 uzoraka, od kojih je 348 bilo pozitivno na prisustvo SARS-CoV-2 virusa i jedan smrtni ishod od posljedica zaraze korona virusom.

U Republici Srpskoj testirano je 370 laboratorijskih uzoraka, a korona virus pоtvrđеn је kоd 33 оsоbe. Prijavljena su tri smrtna slučaja, pokazuju podaci Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze korona virusom.

Sarajevska policija u restoranu zatekla 238 ljudi, zapečatila objekt

Zbog kršenja mjera zaštite od korona virusa, Policija i inspekcija Kantona Sarajevo (KS), jednog od deset kantona bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, zapečatile su protekle noći ugostiteljski objekat u kojem su zatekli 238 osoba, saopšteno je iz Ministarstva unutarnjih poslova KS u nedelju, 14. februara.

Inspektori suorgana vlasniku objekta u sarajevskoj općini Vogošća su izrekli novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.800 KM (oko 2.400 eura), te su zatvorili restoran zbog utvrđenih nepravilnosti.

Prema naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH dozvoljeno je okupljanje ne više od 30 ljudi u zatvorenom prostoru, a sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obaveznu fizičku distancu od najmanje dva metra.

XS
SM
MD
LG