Dostupni linkovi

Vulin o hapšenjima: Nećemo dozvoliti novi „zemunski klan“


Ilustracija
Ilustracija

Sedamnaest pripadnika organizovane kriminalne grupe uhapšeno je 4. februara, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kriminalna grupa koju, kako je naveo, predvode Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, osnovano se sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge, rekao je Vulin.

Zvaničnici policije saopštili da je reč o grupi koja se krila iza navijačke grupe Partizana i poručili da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona.

Vulin: Srbija neće dozvoliti da se stvori novi "zemunski klan"

„Iza nas su meseci teškog i napornog rada, neprospavana noć, ali na koju smo svi ponosni, jer je puna uspeha“, kazao je Vulin.

On je istakao da je Srbija „ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti da se u njoj stvori novi zemunski klan“.

„Neće dozvoliti grupe koje misle da su jače od države, koje vrše rekete, iznude. Zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal, možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto“, rekao je Vulin.


On je još naveo kako ne isključuje mogućnost da je bilo dodatnih krivičnih dela ove kriminalne grupe i pozvao sve građane da bilo kakvo saznanje koje imaju „o radu ovih kriminalaca“, prijave policiji.

Milić: Grupa se krila iza navijača Partizana

Pripadnici policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) jutros pokazali su da „u Srbiji nema zaštićenih“, rekao je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić.

„Odlučni smo da Beograd bude bezbedan grad i da više nikakve kriminalne organizacije koje su poput ili jače od zemunskog klana neće biti te koje će rušiti budućnost naše zemlje“, kazao je Milić.

Naveo je da je ova grupa odgovorna za „monstruozne zločine počinjene poslednjih desetak godina“.

„Ona se krila iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači, već obični kriminalci, mi ćemo dokazati ulogu svakog od njih pojedinačno. Odradili smo ono što smo planirali mesecima i završićemo sa svim kriminalnim grupama kao sa ovom“, poručio je Milić.

Ranije tokom jutra tužilac Srbije za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je da je šesnaest osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela, među kojima su otmice i ubistvo, uhapšeno i zadržano 3. februara i tokom prethodne noći.

Kako je prenela Radio-televizija Srbije, on je naveo da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije.

XS
SM
MD
LG