Dostupni linkovi

U Srbiji 1.739 novozaraženih, preminulo 18 osoba


U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo još 18 osobe, a novozaraženih je 1.739 osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja ukupno 10.471 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 4.034 osoba, od čega je u kritičnom stanju in a respiratiru ukupno 145 pacijenta.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 4.038, a stopa smrtnosti iznosi 1,02 procenta.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je kod 439 korisnika i 314 zaposlenih. Ukupno je izlečeno 4.875 korisnika i 2.037 zaposlenih u tim ustanovama, kažu podaci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U Vojvodini situacija vanredna ali se stabilizuje

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 208 nova slučaja. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 64 slučaja, pokazuju podaci na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 8.147. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu.

Đerlek: Interesovanje za vakcinaciju preko očekivanja

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je 1. februara za RTS da je interesovanje za vakcinaciju preko očekivanja i da se trenutno prijavilo više od 850.000 ljudi.

Ističe da bi do srede broj vakcinisanih mogao da pređe pola miliona.

"Počinje i revakcinacija i uvek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama, a to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni cnetri, opšte bolnice i želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije", navodi Đerlek.

Istakao je da je cilj da se vakciniše što veći broj ljudi u što kraćem vremenskom periodu.

XS
SM
MD
LG