Dostupni linkovi

Iz Crne Gore protjerano osam srpskih državljana


Lica će morati da napuste teritoriju Crne Gore do 1. februara, pri čemu im je izrečena zabrana ulaska do 1. maja 2021, saopšteno je iz Uprave policije (ilustrativna fotografija)
Lica će morati da napuste teritoriju Crne Gore do 1. februara, pri čemu im je izrečena zabrana ulaska do 1. maja 2021, saopšteno je iz Uprave policije (ilustrativna fotografija)

Osam državljana Srbije, koji su imali turističku prijavu boravka, ali ne i dozvole za privremeni boravak i rad, ni potvrde o prijavi rada, moraće da napuste teritoriju Crne Gore do 1. februara, pri čemu im je izrečena zabrana ulaska do 1. maja 2021, saopšteno je iz Uprave policije, u petak 29. januara kasno uveče.

Kako je saopšteno, u sklopu akcije “Stranac”, pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić, kontrolisali su boravak osoba u apartmanima “Krsmanović” u Nikšiću gdje je zatečeno više državljana Srbije. Policija je navela njihove inicijale i starost.

Prilikom kontrole utvrđeno je da navedena lica, kao izvršioci posla posjeduju ugovore o djelu (radni angažman) sa političkom partijom Novom srpskom demokratijom (NSD). Ta partija, čiji je predsjednik Andrija Mandić , dio je Demokratskog Fronta, najjače članice vladajuće koalicije, od izbora krajem avgusta prošle godine kada je, nakon tri decenije promjenjena vlast u Crnoj Gori.

Ugovori su se odnosili na usluge unapređenja organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primjenu novih tehnoloških rješenja radi efikasnog funkcionisanja. U Nikšiću su za 14. mart zakazani lokalni izbori.

Nakon što je utvrđeno da ova lica imaju turističku prijavu boravka, ali ne i dozvole za privremeni boravak i rad kao ni potvrde o prijavi rada, otkazan im je boravak, uz određivanje roka u kome treba da napuste Crnu Goru.

Ničije prijetnje krivičnim prijavama neće nas pokolebati da svoj posao obavljamo u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, zaključili su iz Uprave policije na kraju saopštenja.

Nekoliko sati ranije Nova srpska demokratija najavila je da će podnijeti krivične prijave protiv načelnika nikšićkog Centra bezbjednosti i aktuelnog predsjednika opštine Milutina Simovića koji je iz Demokratske partije socijalista, koja je od opozicija na državnom nivou.

Predsjednik NSD-a Andrija Mandić kao razlog je naveo „brutalno miješanje policije u izbore u Nikšiću“.

“Protjerivanjem naših prijatelja iz Srbije, koje je angažovala NSD da nam pomognu oko baza podataka, unapređenja stranačke infrastrukture i obuke stranačkih aktivista, samo je još jedna siledžijska akcija DPS i njihovih poslušnika iz represivnog aparata”, napisao je Mandić na Twitteru.

XS
SM
MD
LG