Dostupni linkovi

U policijskoj akciji u Bosni i Hercegovini zaplijenjeno četiri tone duvana


Policija u BiH, Ilustrativna fotografija
Policija u BiH, Ilustrativna fotografija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zaplijenili su 27. januara na području Foče u jugoističnom dijelu BiH i Bijeljine u sjeverositočnom dijelu BiH oko četiri tone duvana, mašine, alate, veću količinu cigareta bez akciznih markica i novca u stranim valutama, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Iz Tužilaštva navode da su ove aktivnosti rezultat višemjesečne istrage koja je sprovođena u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u kojoj je pod istragom više lica koja se sumnjiče za organizovani kriminal i krivična djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

"Nezakonitom prodajom cigareta i duvanskih proizvoda ilegalno distribuisanim na crnom tržištu u BiH, nanesena je velika šteta budžetu BiH zbog utaje poreza i akciza, a osumnjičeni su počinjenim krivičnim djelima stekli veliku imovinsku korist", navedeno je u saopštenju.

Iz Tužilaštva u cilju nastavka istrage odbili su da daju više informacija koje se odnose na broj osumnjičenih lica, ali su saopštili da je ovim kriminalnim aktivnostima budžet BiH oštećen za više desetina hiljada maraka.

XS
SM
MD
LG