Dostupni linkovi

Crna Gora traži vakcine od EU


Podgorica, 23. decembar
Podgorica, 23. decembar

U Crnoj Gori je od posljedica infekcije korona virusom preminulo devet osoba, saopšteno je 20. januara iz Instituta za javno zdravlje (IZJ).

Laboratorije IZJ, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije korona virusa su od poslednjeg presjeka završile analize 1.430 uzorka među kojima je registrovan 351 pozitivni, pa je ukupan broj aktivnih slučajeva korona virusa 8.663.

Uoči samita lidera Evropske unije koji će biti održan 21. januara, ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović uputio je predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozepu Borelju i evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju pismo u kojem ističe značaj nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru.

Crna Gora: Čekajući vakcinu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00


Ministar Radulović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koje su EU i njene članice pružile Crnoj Gori od izbijanja epidemije početkom 2020. godine.

U pismu najvišim zvaničnicima EK, ministar Radulović je istakao da bi distribucija vakcina Crnoj Gori bila još značajnija pomoć imajući u vidu da Crna Gora ima oko 600.000 stanovnika i da vakcinacija nije započeta iako su, kako navode u Ministarstvu vanjskih poslova, pripremljeni planovi i strategije.

XS
SM
MD
LG