Dostupni linkovi

Kineske vakcine stižu u Crnu Goru


Crnogorsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv korona virusa. To je dogovorila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na sastanku sa predstavnicima ove kineske kompanije.

“Ministarka zdravlja Borovinić Bojović je tokom onlajn sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Iz Ministarstva je poručeno da su u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv korona virusa, a da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom i da se radi o Fajzerovoj vakcini.

„Nastavljen je dijalog koji Crna Gora ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv COVID infekcije bila na visokom nivou“, zaključeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG