Dostupni linkovi

Đerlek: U Srbiji do 16. januara vakcinisano 22.000 ljudi


Mirsad Đerlek

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je do 16. januara u 20.00 vakcinisano oko 22.000 građana Srbije, a da se za vakcinaciju prijavilo oko 280.000 građana kojima je preporučio da prihvate prvu vakcinu koja je na raspolaganju.

"Vakcinacija u deset beogradskih Domova zdravlja i juče u još deset gradova prošla bez neželjenih dejstava, a sledeće nedelje nastavljamo pojačano", rekao je Đerlek za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da će u narednoj grupi biti prioretiteno vakcinisani prosvetni radnici i novinari.

On je kazao da se za kinesku vakcinu koja je stigla u Srbiju, čeka dozvola Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, ali da je vakcina dobra i da on veruje da će biti dozvoljena.

Državni sekretar smatra da je dobro što je Srbija jedina zemlja koja ima tri vakcine iz tri najjače zemlje sveta i najavio da pored kineske i Sputnjika, 18. januara u Srbiju stiže još oko 20.000 doza Fajzerove vakcine.

"Pored domova zdravlja planiramo otvaranje vakcinacionih pultova od beogradskog Sajma preko većine gradova, tu će raditi od tri do deset ekipa i očekujemo da bude vakcinisamo od 50 do 100 ljudi na sat sledeće nedelje" rekao je Đerlek.

On je dodao da drugo polugodište u ponedeljak, 18. januara, počinje normalno i bez straha, jer je kod školaraca i do sada bila slaba transmisija virusa.

Kako funkcioniše Pfizerova - BioNTech COVID-19 vakcina?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

XS
SM
MD
LG