Dostupni linkovi

Crna Gora: Nakon saslušanja svjedoka Brano Mićunović pušten na slobodu


Nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović
Nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović, nakon saslušanja svjedoka, pušteni na slobodu, potvrdio za Radio Slobodna Evropa (RSE) njihov pravni zastupnik, advokat Draško Đukanović. Uticaj na svjedoke bio je osnov određivanja zadržavanja do 72 sata, koje im je bilo određeno, pojasnio je Đukanović.

Njih trojica privedeni su 6. januara u Budvi, nakon što su u njihovom vozilu službenici Uprave policije pronašli dva pištolja, nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 sata. Dan kasnije saslušani u kotorskom Osnovnom tužilaštvu koje je odlučilo da ih pusti da se brane sa slobode.

Policija je kasno popodne saopštenjem potvrdila ove navode.

Kako se navodi, njih trojica, su 6.januara zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, lišeni slobode. Kontrolom vozila pronađena su dva pištolja sa municijom.

Privedeni su nadležnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje do 72 sata. Nakon njihovog, i saslušanja drugh lica, kao svjedoka, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode, navodi se u saopštenju policije.

Mićunovićevo ime se povezuje sa građevinarskim i kockarskim biznisom, te firmama “Džek pot” i “Zeta film”. U blizini Starog grada u Budvi, na mjestu nekadašnje zgrade Zeta filma, istoimena Mićunovićeva firma sa partnerima trenutno gradi dvanaestospratni kondo hotel sa kazinom.

Mićunović je bio optužen za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića u oktobru 2000. godine, ali je 2007 pravosnažno oslobođen optužbe, jer i pored više prisutnih tokom ubistva , niko nije identifikovao Mićunovića kao osobu koja je pucala.

Bio je i jedan od optuženih u Bariju za šverc cigareta tokom devedesetih, ali su u sudskom procesu svi oslobodjeni, dok je sud odlučio da odustane od postupka prema Mićunoviću zbog zastare.

XS
SM
MD
LG