Dostupni linkovi

Slabiji potres pored Zagreba


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U nedjelju u 9:20 zabilježen je potres s epicentrom 8 kilometara sjeveroistočno od Zagreba preliminarne magnitude 2.4, javila je Europsko-mediteranska seizmološka služba EMSC.

Voditeljica Seizmološke službe RH Ines Ivančić u programu lokalnog zagrebačkog Radio Sljemena je rekla da je epicentar bio u Remetama, na obroncima Zagrebačke gore, te da je magnituda iznosila 2.7. Potres je okarakterizirala kao slab.

Zasad nema informacija je li ovo podrhtavanje povezano sa serijom potresa na petrinjskom području ili se radi o jednom od popratnih udara nakon velikog zagrebačkog potresa u ožujku prošle godine, za koje su seizmolozi najavljivali da bi mogli trajati i dulje od godinu dana.

Petrinja - dan poslije zemljotresa
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Zemlja je i noćas (2. siječnja) podrhtavala kod Petrinje i Siska.

Bilo je 10-ak potresa, jedan jakosti 2.9 osjetio se oko 3 sata, ostali su bili nešto slabiji. A sinoć oko 19 nešto snažniji - 3.5 prema Richteru.

U Hrvatskoj je 2. siječnja bio Dan žalosti zbog žrtava zemljotresa koji je 29. prosinca pogodio centralne djelove zemlje, odneo sedam ljudskih života i izazvao veliku materijalnu štetu.

XS
SM
MD
LG