Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 378 novih slučajeva, četiri osobe preminule


Podgorica, decembar 2020.
Podgorica, decembar 2020.

U Crnoj Gori je registrovano 378 novih slučajeva infekcije korona virusom, a četiri osobe povezane sa COVID-om 19 su preminule, saopštio je 30. decembra Institut za javno zdravlje.

Ukupno je 8.808 aktivnih slučajeva COVID-a 19.

Od početka godine je registrovano 47.782 infekcije korona virusom, a preminula je 681 osoba povezana sa COVID-om 19.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je saopštila da je trenutno popunjeno 67 odsto bolničkih postelja predviđenih za oboljele od COVID-a 19.

„U slučaju da taj broj dosegne 75 procenata, mora se proglasiti zaključavanje na nivou cijele države”, rekla je Borovinić Bojović na sjednici odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Ranije 30. decembra, ministarka je najavila da bi vakcinacija protiv korona virusa trebala u Crnoj Gori da počne krajem januara.

Crna Gora i dalje ima najviše aktivno oboljelih od COVID-a 19 na 100 hiljada stanovnika. Prema uporednim regionalnim podacima, u Crnoj Gori ih je 1.413, a slijede Slovenija sa 946 i Sjeverna Makedonija sa 941 oboljelih na 100 hiljada stanovnika.

Za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, u Crnoj Gori će biti dozvoljeno slobodno kretanje i međugradski saobraćaj, najavljeno je iz Ministarstva.

Izlazak iz objekta stanovanja, kao i međugradski saobraćaj, biće dozvoljeni 31. decembra, 1, 2, 5, 6 i 7. januara, kazao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u petak 30. decembra.

Međutim, Iz Uprave policije su nakon toga saopštili da je mjerama Ministarstva zdravlja propisana zabrana odvijanja međugradskog saobraćaja u danima vikenda, pa i od petka 1. januara u 22 sati do ponedjeljka, 4. januara u pet sati.

XS
SM
MD
LG