Dostupni linkovi

Die Welt: Novi soj korona virusa od novembra u Nemačkoj


Čini se da je novi soj korona virusa otkriven u Britaniji prisutan u Nemačkoj od novembra, pošto su ga lekari naknadno otkrili u uzorcima starijeg pacijenta koji je kasnije umro, objavio je u ponedeljak dnevnik Di Velt (Die Velt).

Specijalisti Medicinskog fakulteta u Hanoveru (MHH) uspeli su da utvrde varijantu virusa B1.1.7 u uzorcima pacijenta koji je imao prethodne zdravstvene probleme, rekao je list pozivajući se na regionalno ministarstvo zdravlja u državi Donja Saksonija.

Bolnica Šarite (Charite) u Berlinu potvrdila je početna saznanja, dodaje se u izveštaju.

Smatra se da je nova varijanta koronavirusa, koja se brzo širi u Britaniji, zaraznija od ostalih koje trenutno cirkulišu. Početne analize sugerišu da simptomi ovog soja korona virusa nisu ozbiljniji, podseća Rojters.

Nemačka država Baden-Virtemberg saopštila je prošle nedelje da su lokalne vlasti otkrile novu varijantu i kod zaražene osobe koja je 20. decembra iz Britanije doletela za Frankfurt.

Osoba je po dolasku testirana pozitivno na novi soj virusa i nalazi se u samoizolaciji, nakon što su članovi porodice došli po nju automobilom na aerodrom.

XS
SM
MD
LG