Dostupni linkovi

U Crnoj Gori ipak bez zabrane kretanja tokom novogodišnjih praznika


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U Crnoj Gori će za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika ipak biti ukinuta zabrana kretnja od 22 do pet sati ujutru, odlučile su u srijedu, 23. decembra, zdravstvene vlasti.

Prvobitnim mjerama, donijetim 21. decembra, bilo je predviđeno da će za vrijeme novogodišnjih i vjerskih praznika samo vjernici moći da napuštaju objekte stanovanja i da prisustvuju crkvenim obredima, na šta su oštro reagovale opozicione partije i civilni sektor, ocjenjujući ih diskriminatorskim.

Na snazi ostaje zabrana međugradskog saobraćaja u danima vikenda, kao i zabrana rada (osim keteringa) svim ugostiteljskim objektima za dane katoličkog i pravoslavnog Božića i novogodišnjih praznika.

Ranije danas, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, je saopštila da neće organizovati masovna okupljanja za Badnji dan ni u jednom gradu, uključujući i centralno loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

Apelovali su na vjernike da Badnje veče dočekaju kod kuće.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano 520 osoba inficiranih virusom korona a dvoje je preminulo, saopšteno je 23. decembra iz Instituta za javno zdravlje.

Crna Gora sa 1.402 aktivno oboljela na 100 hiljada stanovnika ima najveći broj inficiranih po glavi stanovnika u regionu.

XS
SM
MD
LG