Dostupni linkovi

U Republici Srpskoj produžene restriktivne mjere do 15. januara


U Banjaluci je u ponedeljak 21. decembra zasjedao Republički štab za vanredne situacije na kojem su u Republici Srpskoj (RS) produžene ranije donesene restriktivne mjere do 15. januara.

Republički štab donio je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane korona virusom, kojim se s ciljem njenog sprečavanja na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spašavanja stanovništva do 15. januara zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

Zabranjuje se muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), kao i prodaja alkohola od 22 do 6 sati.

Na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković, konstatovano je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, komunalna policija i inspekcijske službe, u narednom periodu, provoditi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Zaključkom se obavezuju građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku i da se pridržavaju mjere fizičkog rastojanja od dva metra.

Nepoštivanje ovih mjera zabrane sankcionisat će se u skladu sa Zakonom o javnom radu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Do 15. januara 2021. godine ograničava se radno vrijeme u periodu od 6.00 do 22.00 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj), kao i priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole).

Do 15. januara dozvoljene su takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG