Dostupni linkovi

Krizni štab u Srbiji: Rad tržnih centara, kafića i restorana do 20 sati


U Srbiji je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa odlučeno da se Vladi Srbije predloži da se do petka rad tržnih centara i svih uslužnih delatnosti radnim danima produži do 20 sati.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da kafići i restorani mogu takođe da rade do 20 sati, uz poštovanje postojećih mera i "bez korišćenja muzika u bilo kom smislu".

On je nakon sednice Kriznog štaba objasnio da će u petak biti analizirana situaciju i da će nakon tih podataka biti moguće određenije reći kakve će mere biti u novogodišnjoj noći.

Kako je rekao ustanove kulture radiće do 21 sat.

Mere koje je predložio Krizni štab trebalo bi da usvoji Vlada Srbije.

Tiodorović je naveo da je pao broj zaraženih i obolelih, ali je upozorio da je taj pad blag i da je ispod očekivanja.

"U COVID bolnicama imamo smanjenje broja obolelih. Očekujemo da u narednim danima broj obolelih i dalje pada ", rekao je Tiodorović.

Upitan o verovatnoći uvođenja policijskog časa za doček Nove godine, rekao je da se o tome intenzivno razmišlja, ali da će se o tome govoriti u petak, kada budu ponovo razmatrani efekti mera koje su na snazi.

U Srbiji su na dnevnom nivou 20. decembra registrovana 3.534 lica zaražena korona virusom, 54 pacijenta su preminula, čime je broj umrlih od početka epidemije porastao na 2686, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.XS
SM
MD
LG