Dostupni linkovi

Zgrada Predsjedništva Crne Gore u bojama dugine zastave


Sa Prajda u Podgorici 2018. godine

U znak podrške "Nedjelji ponosa" i pripadnicima LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori, zgrada Predsjednika Crne Gore je osvijetljena večeras (20. decembra) u duginim bojama

Osmi Montenegro Prajd obilježen je ranije danas, defileom automobila podgoričkim ulicama, prenio je nevladini PR centar.

Predjednik Crne Gore Milo Đukanović objavio je na svom Twitter nalogu da je taj čin znak podrške LGBT osobama, sa ciljem podizanja svijesti u crnogorskom društvu.


Član Organizacionog odbora Montenegro Prajda, Danijel Kalezić, kazao je da je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama održan Montenegro Prajd pod sloganom „Ja sam simbol otpora“, defile malog broja automobila prošao je kroz tri najprometnija dijela grada, a slavila se ljubav, jer ona uvijek pobjeđuje.

Reakcije građana, kako je kazao, bile su više nego pozitivne.

„Ljudi su nas sa osmjesima pozdravljali, snimali telefonima. To je sjajno. Izgleda da ćemo, kada epidemija prođe, moći da šetamo slobodno, bez velike policijske zašite, zajedno sa svima ostalima“, rekao je Kalezić.

U Crnoj Gori su na snazi mjere zabrane okupljanja zbog pandemije COVID 19. Mediji i javnost nijesu bili obavješteni o današnjem načinu obilježavanja Prajda.

XS
SM
MD
LG