Dostupni linkovi

Savjetnik premijera C. Gore priznao da je prisustvovao paljenju NATO zastave


Marko Milačić, predsednik partije Prava Crna Gora, pali NATO zastavu 4. aprila 2019.
Marko Milačić, predsednik partije Prava Crna Gora, pali NATO zastavu 4. aprila 2019.

Savjetnik za unutrašnu politiku premijera Vlade Crne Gore Željko Savović, priznao je u saopštenju za javnost, da je prisustvovao skupu 2019. godine na kome je zapaljena NATO zastava. U istom saopštenju Savović je poručio da sada bez rezerve podržava politički Sporazum partija vladajuće koalicije koji podrazumijeva jačanje saradnje Crne Gore sa NATO.

“Tačno je da sam prisustvovao skupu na kom je paljena zastava NATO-a, kao član Prave Crne Gore u period kada je ta partija bila u opoziciji. To je bio revolt prema vlasti, prije svega DPS-u, zbog nedemokratskog načina na koji smo ušli u Alijansu, kao i prilika da iskažem pijetet prema nevinim žrtvama koje su stradale tokom bombardovanja”, naveo je savjetni premijera Zdravka Krivokapića u saopštenju.

Opoziciona Demokratska partija socijalista je objavila video zapis na kome je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, sada poslanik vladajuće koalicije u Crnoj Gori, palio NATO zastavu u Podgorici, uz prisustvo sadašnjeg savjetnika za unutrašnju politiku premijera Željka Savovića.

DPS je, pred prvu zvaničnu posjetu premijera Zdravka Krivokapića Briselu upitao, “da li će se ime Željka Savovića naći i na spisku članova delegacije koja naredne nedjelje ide u Brisel, sjedište NATO-a?”

Savović je u saopštenju rekao da i pored tog događaja, prihvata jačanje saradnje sa NATO:

“Kao politički direktor Prave CG, u periodu kada nisam bio u timu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, uticao sam da se bez rezerve podrži Sporazum, koji su nakon izbora potpisali lideri tri pobjedničke koalicije, a koji podrazumijeva jačanje saradnju sa NATO-om. Mislim da to najbolje pokazuje moj odnos prema članstvu Crne Gore u Alijansi i da sam spreman na svaki vid saradnje za dobrobit crnogorskog društva”, kaže se na kraju saopštenja Savovića.

Paljenje NATO zastave je počinjeno u Podgorici na skupu održanom 4. aprila 2019. godine.

Milačić spalio zastavu NATO-a
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

XS
SM
MD
LG