Dostupni linkovi

Policija ubila napadača koji je pucao ispred crkve u Njujorku


Policija u Njujorku (ilustrativna fotografija)

Napadač koji je pucao posle božićnog koncerta ispred crkve na Menhetnu u Njujorku, umro je nakon što su ga policajci pogodili u glavu, saopštila je njujorška policija u ponedeljak, 14. decembra.

Policajci su u njega isplalili 15 metaka kada je na stepenicama Crkve svetog Jovana počeo da puca iz dva poluautomatska pištolja na kraju božićnog koncerta, rekao je načelnik njujorške policije Dermot Šea (Shea).

On je dodao da niko osim napadača nije povređen.

Očevici su policiji rekli da je napadač vikao "ubij me" dok je pucao, naveo je Šea.

Identiten napadača nije saopšten, ali je načelnik njujorške policije naveo da je imao kriminalni dosije. Kod njega je pronađen ranac u kome su bili kantica benzina, konopac, žica, više noževa i Biblija.

Naoružani napadač bio je obučen u crno, a lice je mu je bilo zaklonjeno belom bejzbol kapom i maskom. U jednoj ruci držao je srebrni pištolj, a u drugoj crni, dok je koračao iza kamenog stuba na vrhu stepeništa.

Pre napada, na koncertu su nastupali članovi crkvenog hora koji su stajali daleko na kamenim stepenicama sa maskama zbog pandemije korona virusa.

"Bilo je prelepo, a onda je na kraju taj čovek počeo da puca. Svi su u šoku"', rekla je portparolka crkve za Njujork Tajms i dodala da je ispalio najmanje 20 hitaca u prisustvu stotine građana.

Nije jasno da li je napadač gađao ljude ili je pucao u vazduh.

XS
SM
MD
LG