Dostupni linkovi

Borell razgovarao sa novim crnogorskm liderima


Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za zajedničku spoljnu politiku i bezbdnost, Josep Borell (Žozep Borelj) je video konferencijom razgovarao sa novoimenovanim čelnicima crnogorskih institucija, saopšteno je iz Borellovog kabineta.

Na video susretu su sa crnogorske strane bili, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik podgoričke vlade Dritan Abazović kao i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

U saopštenju koje je izdato nakon ovog virtuelnog susreta je navedeno da je šef evropske diplomatije je pozdravio posvećenost novog rukovodstva agendi reformi EU i podvukao da meseci koji predstoje treba iskoristiti za napredovanje u političkim reformama, posebno u oblasti vladavine prava.

“Visoki predstavnik Borrell ceni značajne rezultate u usklađenosti Crne Gore sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU, te je i izrazio zahvalnost za doprinos Crne Gore misijama i operacijama Zajedničke sigurnosne i odbrambene politike EU”, stoji u saopštenju.

Takođe se navodi da je Josep Borell podsetio na posvećenost EU pružanju podrške Crnoj Gori u odgovoru na pandemiju koronavirusa i njene posledice. U tom sklopu se pominje i usvajanje ekonomskog investicionog plana za dugoročni oporavak Zapadnog Balkana i približavanje regiona EU.

XS
SM
MD
LG