Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 454 zaraženih, sedam preminulih od korone


U Crnoj Gori je potvrđeno 454 slučajeva infekcije korona virusom, a preminulo je sedam oboljelih od COVID-19, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ)

Uz 409 oporavljenih pacijenata, trenutno u Crnoj Gori ima 10590 aktivnih slučajeva COVID-19.

Od početka godine je 556 preminulih povezanih sa infekcijom korona virusa, a ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije je 39607.

Od danas, 9. decembra, važe nove mjere za suzbijanje pandemije korona virusa u Crnoj Gori.

Zabranjen je izlazak iz objekata stanovanja od 22 sata do pet sati narednog dana, trgovine imaju radno vrijeme od sedam do 20 sati, a ugostiteljski objekti do 18 sati.

Međugradski putnički saobraćaj je zabranjen od petka u 22 sata do ponedeljka u pet sati.

Iako su zabranjena okupljanja na svim javnim mjestima, od danas se može ići u vjerske objekte, uz poštovanje određenih pravila među kojima je najmanje deset kvadratnih metara prostora po osobi. Tokom vjerskih obreda je zabranjeno dodirivanje i bilo kakav fizički kontakt sa predmetima od zajedničke upotrebe.

U svim otvorenim izatvorenim javnim prostorima je obavezno nošenje zaštitih maski i održavanje fizičke distance.

Prema poslednjim uporednim podacima, najviše aktivno oboljelih od COVID-19 na 100 hiljada stanovnika u regionu ima Crna Gora 1675, a slijede Sjeverna Makedonija 1051 i Slovenija 1037. Broj aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika Srbija ne objavljuje.

XS
SM
MD
LG