Dostupni linkovi

Ambasada SAD: Neosnovani napadi na Rajnke


Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke)

Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene u utorak na javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori, saopšteno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

Povod je tvrdnja novinarke Tamare Nikčević koju je izrekla 8. decembra u autorskoj emisiji Teleskopija, na RTCG da je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke kazala da će nakon izbora 30. avgusta predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice.

“Riječ je o ženi (ambasadorki) koja je na jednoj privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Đukanović nakon izbora da izvede tenkove na ulice. To je žena koja govori o tome da Demokratska partija socijalista (DPS) proganja hrišćane. Izvinite, to ne da je neozbiljno nego ne znam sa čime se to graniči” kazala je Nikčević u svojoj emisiji Teleskopija, na RTCG.

Iz američke ambasade su dodali da je “razočaravajuće vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost”.

Savjet Radio televizije Crne Gore (RTCG) nije zvanično reagovao a pojedini članovi su pozvali tu medijsku kuću da se ogradi od pomenute emisije.

XS
SM
MD
LG