Dostupni linkovi

Premijer Crne Gore Krivokapić održao bilateralne sastanke


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke, 07. decembar 2020.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se u ponedeljak 7. decembra sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Evropske unije (EU) i Njemačke u Podgorici, nakon što je i formalno preuzeo dužnost predsjednika Vlade.

„SAD će podržati reforme u Crnoj Gori“, poručila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke na sastanku sa Krivokapićem.

Krivokapić je šefici Delegacije Evropske unije u Podgorici Oani Kristini Popa prenio opredijeljenost nove Vlade za nastavkom evropskih integracija.

Vlada Crne Gore u Njemačkoj vidi jednog od najvažnijih bilateralnih partnera, kazao je premijer Krivokapić nakon sastanka sa njemačkim ambasadorom Robertom Veberom.

I potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović sastao se sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke i poručio da je podrška Amerike od presudne važnosti za sve uspjehe.

Abazović je imao sastanak i sa dosadašnjim direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem nakon kojeg je saopštio da Veljović više neće obavljati tu funkciju.

Vlada Crne Gore, koju prvi put posle tri decenije ne formira Demokratska partija socijalista (DPS) na čelu sa Milom Đukanovićem, u ponedjeljak 7. decembra stupila je na dužnost.

XS
SM
MD
LG