Dostupni linkovi

Odloženo pripremno ročište u slučaju Olivera Ivanovića


Oliver Ivanović, 5. maj 2017.
Oliver Ivanović, 5. maj 2017.

Pripremno ročište u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” (GI SDP) Olivera Ivanovića koje je u petak (4. decembar) počelo ispred Osnovnog suda u Prištini, odloženo je za 11. decembar.

Advokat odbrane Dejan Vasić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da je pripremno ročište odloženo zbog tehničkih razloga i nije želeo da ulazi u detalje.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je novembra ove godine novu optužnicu protiv osumnjičenih za pomaganje u izvršenju ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića.

To je treća optužnica koja je u ovom predmetu podneta, a advokat Dejan Vasić, koji brani policajca Dragišu Markovića, tvrdi da su sve tri gotovo iste, odnosno da je bilo vrlo malo korekcija koje suštinski nisu bitne za predmet.

Specijalno tužilaštvo je 2. decembra 2019 podiglo prvu optužnicu, a samo je jedno pripremno ročište održano i to 11. februara ove godine.

Optuženi, Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, izjasnili su se ranije da nisu krivi, dok su preostala trojica optuženih Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić još uvek u bekstvu.

Potpredsednica GI “SDP” Ksenija Božović navodi da neće odustati od zahteva da se do kraja istraži ubistvo njihovog lidera.

“Tražićemo da se ubice Olivera Ivanovića pronađu. To će sigurno da traje jer vidite da je već treća godina a mi se vraćamo na početak”, rekla je Božović za RSE.
Ona je ponovila da je ubistvo Ivanovića bilo političke prirode.

Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje partije u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG