Dostupni linkovi

Avganistanski zvaničnici potvrdili da su u dva napada stradale 34 osobe


Bezbednosne snage na mestu napada u predgrađu provincije Gazni nakon napada u nedelju 29. novembra

Najmanje 34 osobe poginule su u dva odvojena samoubilačka bombaška napada u Avganistanu čija su meta bili vojna baza i šef provincijskog saveta, saopštili su zvaničnici, a prenosi agencija AP.

Kako se navodi, u napadu u istočnoj provinciji Gazni, ubijen je 31 vojnik, a 24 su ranjena kada je napadač vojnim oklopnim vozilom punim eksploziva ušao u vojnu bazu i aktivirao bombu, izjavio je zvaničnik u avganistanskom Savetu za nacionalnu bezbednost.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arian (Tariq Arian) potvrdio je da su se dogodili samoubilački bombaški napadi, ali nije izneo više detalja.

Drugi napad, u kome su ubijene najmanje tri osobe, a 21 ranjena, uključujući decu, dogodio se u južnom Avganistanu, a meta bombaša samoubice bio je šef provincijskog saveta u Zubalu, rekao je portparol te provincije Gul Islam Sial.

Šef provincijskog saveta Atajan Hakbajat (Attajan Haqbayat) preživeo je napad sa lakšim povredama, dok je jedan od njegovih telohranitelja ubijen, rekao je portparol provincijske policije Hikmatula Kočaj (Hikmatullah Kochai).

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Bombaški napadi su se dogodili u trenutku u kome predstavnici avganistanske vlade i talibani prvi put u Kataru vode direktne razgovore u cilju okončanja decenijskog rata u zemlji.

XS
SM
MD
LG