Dostupni linkovi

Hapšenja u Mostaru zbog prevare otmice i trgovine drogom


Mostar
Mostar
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su 23. novembra u Mostaru osam osoba koje se terete za organizovani kriminal u vezi sa iznudom, prevarom i otmicom, izjavila je Marina Zović, glasnogovornica Federalne Uprave policije za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Pretreseno je devet lokacija koje su koristili osumnjičeni u Mostaru, gradu na jugu Bosne i Hercegovine, a policijska akcije je izvedena po nalogu Tužilaštva Hercegovačko neretvanskog kantona (HNK).

Grupa se sumnjiči da su se u martu 2020. godine "planski udružili u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi", navodi se u saopštenju FUP.

Prema navodima FUP, grupa je od jednog poduzetnika iz Mostara preuzela dug prema trećem licu od kojeg su iznudili putničko motorno vozilo marke Audi A6 i novčani iznos od 3.400 KM (1.740 eura), a nakon toga od drugog poduzetnika otuđila vozilo BMW čija je vrijednost oko 30.000 KM i novac u iznosu od 2.000 KM.

Uhapšeni, koji su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela, se trenutno nalaze u prostorijama FUP Mostaru, a kasnije će biti prebačeni u Sarajevo, navela je glasnogovornica Marina Zović.

XS
SM
MD
LG