Dostupni linkovi

HDZ BiH predstavio kandidate za izbore u Mostaru


Stari most u Mostaru
Stari most u Mostaru

Mostarski Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH otvorio je 22. novembra putem video poruke izbornu kampanju za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Nositelj gradske liste te stranke dr. Mario Kordić kazao je u svom obraćanju kako je njegova vizija i njegov cilj bolja kvaliteta života i sigurnost svakog sugrađanina, istakavši kako se Grad Mostar može i mora pokrenuti jedino kroz nove investicije te da se samo novim investicijama može osigurati razvoj gospodarstva.

"Razvoj gospodarstva sigurno će utjecati na nova radna mjesta. Mnogi tu vide ključ problema, a mi, kandidati HDZ-a BiH za Grad Mostar, tu vidimo izazov i nove mogućnosti", kazao je Kordić.

Mostarska hronika: 12 godina u 2 minute
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

On je naglasio kako će u narednom razdoblju težiti novim postignućima u obrazovanju, kulturi i sportu, kao i socijalnoj sigurnosti te sigurnosti protiv bilo kakvih ugroza.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko naglasio je kako program koji su ponudili obuhvata sva ključna pitanja od kojih ovisi budućnost grada.

"Stabilno gospodarstvo je preduvjet za nova postignuća u oblastima kao što je znanost, obrazovanje, kultura i sport, usmjereno je ka podizanju kvalitete života u našem gradu, a grad i gradska administracija da budu na usluzi građanima. Program HDZ-a BiH je usmjeren upravo u tom pravcu", poručio je Zeljko.

Uz predstavljanje kandidata, kroz video poruku predstavljen je i službeni slogan Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar "Kvaliteta života i sigurnost", kao i službeni slogan nositelja liste gradske izborne jedinice dr. Marija Kordića "Investicije, gospodarstva, radna mjesta".

Izborna kampanja zvanično je počela u Mostaru, na jugu Bosne i Hercegovine, u petak 20. novembra.

Kampanja traje do 19. decembra do 7 sati ujutro kada počinje izborna šutnja.

Lokalni izbori u tom gradu održaće se u nedjelju 20. decembra, prvi put nakon 12 godina.

Za lokalne izbore u Mostare prijavilo se 47 političkih subjekta.

U petak su se predstavile dvije koalicije koje učestvuju na lokalnim izborima "Koalicija za Mostar 2020", "Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar", te "Bh. blok" kojeg čine Naša Stranka i Socijaldemokratska partija (SDP).

Lokalni izbori u Mostaru su posljednji put održani 2008. godine. Od tada do danas stranke na vlasti u tom gradu - SDA i HDZ BiH - nisu se mogle dogovoriti oko novih izbornih pravila, a nakon što je Ustavni sud BiH 2010. godine poništio posebna izborna pravila koje je nametnuo Ured visokog predstavnika (OHR) 2004. godine.

XS
SM
MD
LG