Dostupni linkovi

Uhapšeni ne može se dovesti u vezu sa ubistvom na Ilidži


Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su da lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, u sarajevskom naselju Ilidža, trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

‘’Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine’’, navedeno je u saopštenju.

Navedeno lice, s obzirom da se radi o stranom državljaninu, predato je na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

Podsjetimo, u četvrtak je uhapšen Hacham Aglaras, državljanin Maroka, pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubistvom mladića na Otesu.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhapšen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo KS.

No, njegova veza sa ubistvom nije utvrđena, a kako je uopšte došlo do hapšenja i objavljivanja podataka pogrešne osobe u ovom trenutku nije poznato.

Policijske agencije i dalje tragajom za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom Jasmina Berovića na Otesu i povrijeđivanjem još dvije u utorak navečer.

XS
SM
MD
LG