Dostupni linkovi

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u Banjaluci


Banjaluka
Banjaluka

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je potpisan koalicioni sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banjaluka.

„Sporazum su potpisali SNSD, Ujedinjena Srpska, Demos, Gradski odbor DNS-a i Socijalistička partija, dok Socijalistička partija Srpske to nije učinila i, ukoliko ga ne prihvati, njihovi kadrovi će biti smijenjeni sa funkcija“, rekao je Dodik.

On je naglasio da је 70 posto građana Banja Luke na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini (BiH) glasalo za sadašnju skupštinsku većinu, te da SNSD ima sigurno 41 načelničko mjesto.

“Na izvršnom nivou vjerovatno ćemo imati određene probleme, ali naći ćemo način za nesmetano funkcionisanje”, istakao je Dodik.

Na loaknim izborima u BiH, odžanim u nedjelju 15. novembra, SNSD je izgubio vlast u Banja Luci. U tom gradu pobijedio je Draško Stanivuković, kandidat opozicije.

Predsjednik SNSD-a nakon izbora priznao je poraz.

"Nisam sretan i tužan sam što smo izgubili Banju Luku. Igor Radojičić je radio ozbiljno svoj posao. Banja Luka je demokratski birala i mi poštujemo taj izbor. Isto tako mislimo da je to ozbiljna greška grada. Građani Banje Luke su odlučili. Radojičić je jedan od najsposobnijih naših kadrova. Nije mi prijatna činjenica da smo izgubili Banju Luku na tom mjestu", izjavio je Dodik u nedjelju, 15. novembra.

Najavio je i da će tokom dana biti potpisan sporazum o skupštinskoj većini u Bijeljini, gdje je na lokalnim izborima pobijedio kandidat Srpske demokratske stranke (SDS) Ljubiša Petrović, sa 48,1 posto.

XS
SM
MD
LG