Dostupni linkovi

MUP: Kod Bujanovca pronađene velike količine oružja


Bujanovac

Na području opštine Bujanovac, u ataru sela Končulj, koje je na graničnoj liniji Srbije sa Kosovom, u šuplјini ispod jedne stene, pronađeno je devet kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač, 137 komada municije za bacač granata, jedna protivtenkovska mina, sanduk sa dvogledom za noćno osmatranje, četiri kutije sa 1.436 komada puščane municije različitog kalibra, optički nišan i maskirna uniforma, saopštio je MUP Srbije i objavio na svom sajtu.

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, pripadnici policije i kontradiverziona ekipa Policijske brigade izvršili su uviđaj.

Kako navodi MUP, Tužilaštvo je policiji naložilo da se protiv nepoznatih izvršilaca podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava.

"Pripadnici policije, po nalogu tužilaštva, preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilјu rasvetlјavanja ovog krivičnog dela", navodi u saopštenju MUP Srbije.


Preporučujemo

XS
SM
MD
LG