Dostupni linkovi

SPC: Irinej stabilno posle ispoljene srčane slabosti


Poglavar SPC se od 4. novembra leči u Vojnoj bolnici Karaburma u Beogradu nakon što je testiran pozitivno na korona virus

U ranim jutarnjim časovima 15. novembra 2020. godine ispoljavaju se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja koji se leči od korona virusa u beogradskoj Vojnoj bolnici Karabruma, objavljeno je u nedelju na sajtu SPC.

"Na primenjene mere lečenja stanje Njegove Svetosti se stabilizuje. Konzilijum lekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja", navodi se u saopštenju.

Iz SPC-a su saopštili 14. novembra da je kod Irineja „pre dva dana zabeleženo prolazno stanje febrilnosti“, ali da mu je visoka temperatura pala i da nema subjektivnih tegoba.

Poglavar SPC Irinej hospitalizovan je 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma u Beogradu nakon što je testiran pozitivno na korona virus.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželo je patrijarhu Irineju da pobedi bolest COVID-19.

"Vaša svetosti, celokupan naš narod je uz Vas. Srbiji i srpskom narodu nikada niste bili potrebniji. Molimo se Bogu za Vaše zdravlje i uspešan oporavak. Izdržite i pobedite opaku bolest!", napisao je Aleksandar Vučić na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV".

XS
SM
MD
LG