Dostupni linkovi

Hrvatska ambasada u Podgorici osuđuje kačenje trobojke, pronađeni vinovnici


Zgrada tužilaštva u Podgorici
Zgrada tužilaštva u Podgorici

Ambasada Republike Hrvatske u Crnoj Gori najoštrije je osudila pokušaj kačenja trobojke na zgradu tog diplomatskog predstavništva tokom noći 11. novembra i pozdravila brzu reakciju policije.

"Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori najoštrije osuđuje čin huliganske provokacije pokušaja vješanja tuđe zastave na ogradu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori. Zahvaljujemo Upravi policije Crne Gore na brzoj reakciji, identificiranju i procesuiranju počinitelja", navodi se u saopštenju ambasade Hrvatske.

Podgorička policija privela je dvije osobe koje su pokušale da okače zastavu – trobojku na ogradu Ambasade Republike Hrvatske u Podgorici.

"Oko 22,00 časa (u srijedu, 11. novembra) tri lica su primjećena kako pokušavaju da na navedenu ogradu okače zastavu, a koja su se nakon dolaska policije dala u bjekstvo", kaže se u saopštenju Uprave policije i dodaje da su u Centar bezbjednosti Podgorice privedeni S.K. (26) i M.R. (24) od kojih su prikupljena obaveštenja.

Kako navodi policija, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se lica saslušaju.

"Nakon prikupljenih obavještenja državni tužilac je obavješten o sadržini i naložio da se privedena lica puste te da se preduzmu aktivnosti na identifikaciji i pronalasku trećeg lica i naložio preduzimanje drugih aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju ovog događaja", navodi Uprava policije u saopštenju i dodaje da su u toku dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u izviđajnom postupku.

Takođe, pripadnici Uprave policije su intervenisali u srijedu uveče prilikom pokušaja više mlađih osoba da na jednom zidu, u podgoričkom naselju Donja Gorica, iscrtaju mural sa vjerskim i srpskim nacionalnim motivom.

Nakon upozorenja pripadnika crnogorske policije, mladići su se razišli.

XS
SM
MD
LG