Dostupni linkovi

Donald Trump i u nedelju na golf terenu, još nije priznao poraz


Donald Trump ulazi u predsedničko vozilo, 8. novembar
Donald Trump ulazi u predsedničko vozilo, 8. novembar

Donald Trump stigao je drugi dan za redom u svoj golf klub u Virdžiniji, prenela je agencija Associated Press (AP).

AP navodi da ga je tamo dočekalo nekoliko demonstranata, pristalica i protivnika.

Demonstranti ispred golf kluba u Vidžiniji, 8. novembar
Demonstranti ispred golf kluba u Vidžiniji, 8. novembar

Republikanski kandidat i aktuelni predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp je na golf terenu bio i u subotu, 7. novembra kada su AP i druge medijske kuće proglasile njegovog protivkandidata iz redova demokrata Joea Bidena za izabranog predsednika SAD.

Trump još uvek nije priznao poraz na izborima, a u satima nakon proglašenja Bidena, na Twitteru je napisao da izbori nisu gotovi te da će o rezultatima odlučivati sudovi.

Njegova kampanja već je ranije podnela tužbe u nekoliko ključnih država u kojima tvrde da je bilo izbornih nepravilnosti. Izborni zvaničnici ranije su saopštavali kako nisu zabeležili nikakve velike izborne nepravilnosti.

Sa pobedom u Pensilvaniji i Nevadi Biden je dobio 279 elektorskih glasova, što je bilo dovoljno da se proglasi njegova pobjeda. Republikanski kandidat Donald Trump ima 214 elektorskih glasova.

Nakon što su u subotu saopšteni preliminarni rezultati, Joe Biden je poručio da će biti "predsednik koji ujedinjuje, a ne deli".

"Vreme je da okončamo oštru retoriku, spustimo temperaturu, vidimo jedni druge, ponovo se slušamo... i da bismo napredovali, moramo prestati tretirati svoje protivnike kao neprijatelje. Oni nisu naši neprijatelji. Oni su Amerikanci", rekao je Biden u svom pobedničkom govoru.

Ovo je Joe Biden - izabrani predsjednik SAD
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:05:48 0:00

XS
SM
MD
LG